Центр активної соціально-психологічної реабілітації
інвалідів "Добрада"
Субота, 20.04.2024, 08:57
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 35

Головна » 2015 » Вересень » 29 » "Освічене дозвілля"
"Освічене дозвілля"
01:03

Заняття в гурткахЗ середини серпня Центр активної соціально-психологічної реабілітації інвалідів "Добрада"  реалізує проект "Освічене дозвілля". Метою проекту є створення можливостей для неформальної освіти  людей з інвалідністю та ознайомлення всіх охочих з  шведською методикою альтернативної освіти  в гуртках. Ініціатива здійснюється в рамках програми підтримки місцевих ініціатив проекту «AlternEd. Альтернативна освіта для ініціатив соціальних змін на місцевому рівні» громадської організації Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» за підтримки Європейського фонду за демократію.  

Після анонсування ідеї проекту та опрацювання заявок,  були сформовані 3 гуртки з вивчення англійської і польської мов,  а також гурток хенд-мейду.  Гуртки діють по вихідних,  що виявилось найбільш зручним для учасників, які в будні дні зайняті на роботі або навчанні, з 14.00 до 18.00  за адресою Приморська, 46.

Трохи незвичною виявилась система організації гуртків,  оскільки її відмінною рисою від звичайних занять є  необхідний рівень самоорганізації.  Тобто, гурток немає призначених викладачів, а самі члени гуртка визначають програму,  зміст і засоби освоєння матеріалу.  Разом з тим, кожний гурток має своїх координаторів.  Наприклад, гурток англійської мови веде викладач іноземних мов за освітою Володимир Сисолятін.  Гурток з хенд-мейду  курує  Людмила Ситник.  На заняття запрошуються цікаві особистості,  майстри народної творчості.  Так, захопливі майстер-класи  ліплення з солоного тіста для учасників гуртка провела відома в місті (і за його межами) майстриня Дворцова Любов Юріївна, свої роботи (ляльки-скарбнички) демонструвала Діана Молокоєдова.  Проводилися заняття з квілінгу,  виготовлення квітів з паперу та шовку. В перервах між очними заняттями, учасники діляться матеріалами, спілкуються по інтернету,  знайомляться з навчальними ресурсами всесвітньої мережі.

Звичайно,  є складності.  Дуже дорогою виявилася вартість транспортних послуг, тому, поки погода дозволяє,  учасники намагаються самотужки діставатися до місця занять.  Коли задощить і надворі похолоднішає,  обходитись без транспорту буде неможливо.  Ми дуже вдячні за вже надані транспортні послуги і  якісне обслуговування нашим надійним багаторічним партнерам з фірми "Світ-автолегіон" (Сергєєв В.О).  Також дякуємо за фізичну підтримку в супроводі учасників на візках партнерам проекту  Асоціації силових видів спорту "Грім" та "Легіон (Рахімбердієв Є.І), за волонтерську допомогу ГО "Майбутнє без меж" (Нестеренко А.А).

Проект розрахований до кінця жовтня,  але ми плануємо і далі продовжувати зустрічі в мовних клубах,  оскільки це викликало великий інтерес учасників і в опануванні мов  дійсно є велика потреба. Це ж стосується і теми творчості з виготовлення сувенірів.

Переглядів: 342 | Додав: dobrada | Рейтинг: 0.0/0 |
Нравится
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz