Центр "Добрада"
П`ятниця, 03.05.2024, 21:37
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Персоналії
Анна Хмуріна [8]
Костянтин Козин [1]
Віра Смірнова [1]
Світлана Келембет [4]
Сергій Михайленко [1]
Василь Погодаєв [2]

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 35

Головна » 2010 » Червень » 3

Світлана Келембет
17:34

Біографія

 

 

Келембет Світлана Станіславівна народилась 12 березня 1964 року в селищі Власівка Світловодського району Кіровоградської області. Інвалід дитинства 1-ї групи ДЦП. За станом здоров’я не мала змоги відвідувати звичайну школу,  знання здобувала самоосвітою.

Вірші почала писати з 1982 року. Перша публікація з’явилась у районній газеті “Наддніпрянська правда” 1997р. перша збірка віршів “Не выбываю из игры” вийшла друком 1999р. Друкувалась в місцевих та обласних періодичних виданнях, у збірці художніх творів “Вікно у світ” Кіровоградського літературного клубу “Паралелі та мерідіани” (2002р.).  Починаючи з 1999 року традиційно щорік проводяться її творчі вечори в Будинку культури смт.Власівка, проходять літературно-концертні програми на творчих сценах міста і області .


* * *

Хто познайомиться з творчістю

С.Келембет, у того в душі

вона залишиться назавжди.

 

Сьогодні, коли милосердя, чуйність та добре ставлення до людей чомусь не в шані, коли фізично здорові молоді люди не цінують своє здоров’я: палять цигарки,  п’ють алкогольні напої, вживають наркотики – поезія Світлани Келембет як ковток свіжого, чистого повітря. І взагалі все її життя – це яскравий приклад не тільки підростаючому поколінню, а всім нам.

В жовтні 1998 р. на одному із засідань молодіжного клубу “Джерело” вперше прозвучали  поезії С.Келембет, які всіх дуже схвилювали. Довго обговорювались вірші, члени клубу писали до поезій музику, самі писали вірші, присвячені С.Келембет. На одне із засідань запросили культмасову комісію селищної ради. Читались вірші і ухвалили рішення провести творчий вечір Світлани. З яким ентузіазмом готувався цей перший вечір! Над усе учасники боялись, що глядачі не зрозуміють їх. Але читці, ведуча, співаки донесли найтонші нюанси творчості до кожного глядача, зачепили струни кожної душі, нікого не залишивши байдужим. Перша година вечору проминула в такій тиші, що, здавалось, зал пустий. А потім чулись схлипування. Коли запросили на сцену маму (Світлана через важкий фізичний стан не може бути присутньою на цих вечорах) зал весь встав і дуже довго лунали оплески, глядачі аплодували і разом з мамою плакали. Після перегляду цього вечору, адміністрація АО “Дніпроенергобудпром” видала збірку творів С.Келембет.

Літературно-художні вечори, концерти, складені за творчістю талановитої власівчанки, проходили на семінарах обласного обкому енергетиків (вересень 1999р.) та обласної дирекції соціального страхування (лютий 2002р.), на відкритті в м.Світловодську фонду “Милосердя” (червень 2002р.). На кожному святі, присвяченому 8 Березня , Дню Матері звучать поезії та пісні, написані С.Келембет зі сцени Будинку культури. А в міжнародний День інвалідів одна частина вечору присвячується новим творам нашої поетеси. Все, що вражає її душу, виливається в чудові вірші. Поезії та пісні у виконанні учасників художньої самодіяльності звучали по обласному радіо, нещодавно були показані по УТ-1. В середній школі смт.Власівка проводяться класні години про життєвий і творчий шлях Світлани.

За 9,5 років після першого творчого вечору Світланою написано понад 200 нових композицій, творів, оригінальних цікавих художніх знахідок та спостережень. Не зважаючи на складності життя, Світлана у своїх віршах дає наказ: “Улыбайтесь, господа!

В березні 2009 р. Світлані виповнилоя 45 років тяжкого фізичного болю. Але її зігріває 23 роки цікавої творчої праці над поезією.

Ми повинні всіляко підтримувати тих людей, до яких доля не була прихильною. І дуже хочеться, щоб, це було обов’язком не лише родин, а для всього нашого суспільства.

                                                                                                 Савченко Г.Г.

Читати вірші >>

Категорія: Світлана Келембет | Переглядів: 672 | Додав: dobrada | Теги: Світлана Келембет | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz